Известие

Collapse
No announcement yet.

Студено палене?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Студено палене?

Здравейте,имам проблем със студеното палене...Колата е Алфа 156 1.8 бензин с газ е от скоро напоследък като паля и колата едва не ми гасне а като дам газ започва да глъхне...на газ колата работи перфектно! Като загрее и на бензин е добре! Само при палене и докато е студена има този проблем...Изчетох доста по темата но общо взето отговор не можах да намеря на проблема..?
    Алфа Ромео 156 1.8 ТС 2000г.

Колега и аз съм със същия проблем ,но с 1.6 мотора пак с газ инж.. не го мисли много лято идва бързо ще загрява
    Алфа Ромео 156 1.6 (120 hp) Старата генерация

Comment

Първоначално публикувано от haton Покажи съобщение
      Здравейте,имам проблем със студеното палене...Колата е Алфа 156 1.8 бензин с газ е от скоро напоследък като паля и колата едва не ми гасне а като дам газ започва да глъхне...на газ колата работи перфектно! Като загрее и на бензин е добре! Само при палене и докато е студена има този проблем...Изчетох доста по темата но общо взето отговор не можах да намеря на проблема..?
      Покарай я един ден на бензин и виж дали ще имаш същия проблем Според мен ти куцат настройките на газовата, компютърът се адаптира и сутринта като я запалиш на бензин се чуди кво става. Имал съм същия проблем. Разбира се може да е от още 10 неща оглеждай си колата повечко около дросела, може да и пуснеш и една диагностика.
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

и аз имам подобен проблем като е студена като дам бразо газ и глахне но си пали и даржи обуроти но на газ няма никакви проблеми с разко подаване на газ не глахне нязнам защо
        ALFA ROMEO-145, 1.4 -16V T.S-97g

Comment

За жалост обаче започва да го прави дори и като е топла и като запаля пак е така....мине ли на газ всичко се оправя...а докато е студена и давам газ не стига че се дави и глъхне а и пука едно много гадно...и мирише на бензин сериозно...мисля да и направя едно прочистване с 150-160 няколко кръгчета..дали може да е от това..?

Comment

Най-добре си свали дюзите и отиди при някои от сервизите които са на територията на София да ти ги изчистят.
            АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Карай на бензин 5 дни и ако се оправи отиди да ти настроят газовата. При мен качваше бензиновите времена и правеше същото. На газ беше добре няколко месеца и после и там се омота. Но може и друг да е проблема, при всички случай пробвай първо това!
              sigpic
              ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
              0889 636 093

Comment

От личен опит казвам...... регулирай си газовото аз 2 години се мотах по майстори и свалях дюзи и кво не беше.
                EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Утре ще отида задължително да ми погледнат газовата...настройките и т.н. Днеска покарах на бензин...доста я поизпържих но 1 и 2-а скорост ги няма...замисля се..глъхне и като ми пусне не се удържа ама така не ми върши работа а на газ няма проблеми при подобно нещо. И забелязах нещо друго като че ли...свалиха ми бушона на газта(главния бушон) и докато давах газ на место докато се давеше и пукаше като че ли се успокои.....не можах да разбера обаче щото мина време дали е от това или просто щото загря. Утре ще пробвам да го сваля пак и да запаля без газовата да е вързана

Comment

Закачете да видите компа да не е записал нещо параметрите ....
                    sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                    Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                    Ramstein - Benzin
                    https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Понеже и аз съм със сходен проблем очаквам развитие по темата колега
                      Алфа Ромео 156 1.6 (120 hp) Старата генерация

Comment

И мойта ги прави същите работи.. но като покарам на бензин 2-3 дни и се оправя но след около 2 седмици е същата работа. И особено като е студена като запаля и гасне веднага и на второто палене се пооспокоява
                        Alfa Romeo 156 1.8 TS 98г.
                        Alfa Romeo 156 2.4 20V 04г.

Comment

При зле настроена газова, параметрите на бензина се бъркат и настава ужас за разхода и вървежа. Преди да чистиш дюзи погледни дали нямаш записани някакви грешки, свързани със сместа.

Comment

Извиниявам се за глупавия въпрос ама тея грешки в компютъра на газовоти ли трябва да са или в другия ?
                            Alfa Romeo 156 1.8 TS 98г.
                            Alfa Romeo 156 2.4 20V 04г.

Comment

В този на колата. Обикновено записва грешки P1172, P1173, P0170 и др.

Comment

Working...
                              X